"Altijd gezellige reuring"

De voormalige gemeentehaven van Culemborg wordt tegenwoordig beheerd door verenigingsleden van Watersportvereniging De Helling en Triton Scouting. De gevarieerde mix van actieve watersporters, vaste plaatshouders en de vele passerende gasten zorgt voor een hele gezellige reuring in onze haven aan de Lek en bovendien is er altijd wel iemand te vinden voor een praatje of een helpende hand.  Wil je zeker zijn van een plekje aan de passantenkade, mail of bel dan vooraf even met de havenmeester.

Passantenkade 170 meter

Havengasten liggen aan de imposante (170m) passantenkade. 's Morgens vang je hier aan de Veerweg de eerste zonnestralen! Binnen enkele minuten lopen sta je in het gemoedelijke centrum.

250 vaste ligplaatsen

Daarnaast zijn er nog zo'n 250 vaste ligplaatsen tussen het schijnsel van de honderden welbekende lichtjes. En zijn de ligplaatshouders op vakantie, dan komen ook deze plaatsen vrij voor passanten. 

Ontdek Culemborg

Voor vermaak of een stadswandeling hoef je niet ver, want het historische stadscentrum van Culemborg staat voor je klaar met met musea, terrassen en de lekkerste restaurantjes.

Havenmeesters

'Havenmezen' Hubert en Erik hanteren flexibele werktijden, maar zijn dagelijks aanwezig. Reserveren doe je hier online, of stel hen je andere vraag via retseemnevah.[antispam].@jachthavenculemborg.nl

 

Plattegrond

In onze haven, met 300 ligplaatsen, zijn alle voorzieningen aanwezig, uiteraard met gratis wifi. Wil je nu al weten waar je terechtkomt? Download dan hier vast de plattegrond.

Reserveren

Wil je zeker zijn van een plekje aan de kade of in de haven, reserveer dan tijdig. Tijdens kantooruren telefonisch op 0345-508930 of per mail via retseemnevah.[antispam].@jachthavenculemborg.nl

Tarieven en faciliteiten

Een wasje doen of je gelezen boek wisselen in de ruilbibliotheek? Ons havenkantoor biedt allerlei faciliteiten. Tarieven voor een plekje op de camping of een ligplaats aan de kade vind je hier.

Blauwe Vlag

Sinds 2017 voeren wij het internationale ecolabel ‘Blauwe vlag’ en sinds 2019 één van de slechts 26 in Nederland uitgereikte ‘Groene Wimpels’ voor éxtra inspanningen rond verduurzaming en biodiversiteit.

Ontdek de omgeving

Trek de natuur in die net buiten Culemborg al begint. Geniet van het prachtige rivierengebied, bezoek forten van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie of struin bij stalletjes met typisch Betuwse lekkernijen.

Winterperiode

In de winter is de havenmeester niet aanwezig en zijn alle sanitaire faciliteiten gesloten. Omdat niet veel omliggende havens een winteropening bieden, geven we aan zelfvoorzienende passanten de gelegenheid een ligplekje te zoeken aan de stenen passantenkade, parallel aan de Veerweg. Je ligt hier op loopafstand van de winkels en restaurantjes in het gezellige Culemborgse stadscentrum. Het speciale wintertarief betaal je bij aankomst middels de QR code op een bordje naast de rode bankjes op de kade, of rechtstreeks via een speciale link. Aan de kade is momenteel door het vele hoge water helaas geen walstroom beschikbaar. Water vind je (behalve in verwachte vorstperiodes) op het camperterrein. We vertrouwen op de eerlijkheid van onze gasten en bieden deze mogelijkheid vooral aan zodat zij ook in de winterperiode kunnen genieten van hun nautische hobby!

Foto's

sjch-2-lampjes-haven
sjch-havenzicht
triton
jachthaven
sjch-sunset-spoorbrug
covid
sjch-haven-schepen
sjch-zeilen
faciliteiten-jachthaven